Betere samenwerking met je brein en al je zintuigen.

Is een kind eenmaal uitgevallen, dan is het vaak de vraag waar de problemen vandaan komen. Als kinderen door de één of andere oorzaak niet mee kunnen komen en zich daardoor ongelukkig voelen gaan ze zich absoluut anders gedragen.
Vaak zijn er blokkades in de samenwerking tussen het brein en het lichaam. Die blokkades kunnen liggen op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak (‘ik kan dat nu eenmaal niet’ of ‘ze lachen me toch weer uit’).
De bewegingen binnen Brain Gym® zijn eigenlijk een soort inhaalmanoeuvre binnen het bewegingspatroon. Die ontwikkeling is tot nu toe niet op een natuurlijke manier verlopen (denk ook aan de integratie van de primaire reflexen). Als het daarna lukt om door middel van Brain Gym® oefeningen de draad weer op te pakken. Kom je terug in balans en werken de hersenen beter samen met je zintuigen. Het zelfvertrouwen groeit en leren wordt weer leuk!

Gevolgen van verstoringen in de ontwikkeling

– Moeite hebben met lezen en/of schrijven.
– Moeite met hanteren van ‘gereedschappen’ zoals de pengreep.
– Het niet kunnen toepassen van spellingsregels.
– Hardnekkige omkering van letters en cijfers, zoals de b en d en 56 en 65.
– Concentratieproblemen.
– Black-outs bij toetsen of faalangst.
– Hyperactief of juist dromerig gedrag.
– Niet lekker in je vel zitten.
– Een klunzig bewegingspatroon.
– Moeite hebben met het verschil tussen links en rechts, voor en achter etc.
– Allergische reacties of andere lichamelijke reacties krijgen.
– Gepest worden of zelf pesten.
– Fysieke disbalans.
– Autistisch gedrag.

Beter leren door bewegen in de klas.

Gebrek aan beweging zorgt voor blokkades in de leerprestaties. Als het lichaam te lang stil heeft gezeten wordt het lui en het brein ook. Door lang stilzitten wordt het zenuwstelsel traag en kan er niet meer helder nagedacht worden. Brain Gym® activiteiten helpen op zo’n moment om op een leuke manier snel en efficiënt weer nieuwe energie te krijgen. Braingym is goed voor thuis, voor in de klas, altijd en overal!!!

Bent u als leerklacht geïnteresseerd in een workshop Brain Gym® voor de kinderen uit uw klas? Wij komen graag een keer langs in de klas om een bewegingsworkshop te geven! Voor meer informatie of vragen hierover kunt u mailen naar info@puurbliss.com

Interesse voor deze workshop of groepstraining in uw klas?

Het is mogelijk om een éénmalige workshop te doen met uw klas. Wij komen dan op uw school en verzorgen dan een workshop op maat voor uw klas(sen).
Dit kan in de gymtijd zijn, dit kan tijdens een themaweek zijn, dit kan éénmalig een uurtje met de groep. Er is veel bespreekbaar.

Het is ook mogelijk om een groepstraining voor een hele klas of een kleiner groepje kinderen af te nemen.
Het programma duurt 6 weken met een frequentie van 1x per week. Kinderen krijgen elke week een leuke les en een paar oefeningen mee op papier voor thuis.
Wilt u meer informatie, vragen naar de mogelijkheden of een offerte dan kunt u mailen naar info@puurbliss.com