Beter leren en lezen door bewegen!

Into Bounce® is goed en leuk voor iedereen eigenlijk. Maar vooral voor de kinderen met een oogsamenwerkingsprobleem (fixatie disparatie) of lateralisatie-uitdaging.
Door middel van Into Bounce® gaan deze kinderen weer beter leren en lezen.
Het is een bewegingsprogramma dat is ontwikkeld door Marjon Lugthart en Anneke Bezem van Bureau Bezem. Zij hebben dit bewegingsprogramma onderzocht bij leerlingen uit groep 5 en 6 met verbluffende resultaten! Ook hun jarenlange ervaring met dit programma heeft al gezorgd voor vele successen bij kinderen. In dit bewegingsprogramma wordt er gebruik gemaakt van een mini-trampoline met bungee-elastieken. Hierop worden allerlei oefeningen gedaan. Daarnaast worden er ook balritme oefeneningen en breinbalans oefeningen uitgevoerd.

Wat gebeurt er bij de into Bounce® training?
- De hersenen krijgen veel zintuiglijke informatie.
- De rechter -en linkerhersenhelft gaan soepeler samenwerken.
- Het werkt op het evenwichtsmechanisme VOR (Vestibulair Oculair Reflexboog) en het reflexenstelsel.
- De ogen gaan beter samenwerken.
- Het maakt leren weer leuk en effectiever.


Mooie aanvulling op de RT (Remedial Teaching)

Deze training geeft kinderen net even dat zetje wat ze nodig hebben. Onze ervaring is dat de RT of extra begeleiding buiten de klas voor de leerlingen beter beklijft en de kinderen maken na een paar weken grote ontwikkelingssprongen.
Wij komen op school de training in kleine groepjes of individueel geven.
Het programma duurt 6 weken met een frequentie van 1 of 2x per week. Kinderen krijgen ook oefeningen mee op papier voor thuis.
Wilt u zich als school hiervoor opgeven, meer informatie of een offerte opvragen? Dan kunt u een mail sturen naar info@puurbliss.com.